Dit zijn de ´wins´ voor ondernemers die met Profit First werken. Het geeft rust, omdat je je geen zorgen meer hoeft te maken of er wel genoeg geld staat gereserveerd voor bijv. de belastingen. Het levert meer winst op, omdat je van elke factuur, direct een percentage winst apart zet (en het dus niet gelijk uitgeeft). En het geeft inzicht, omdat je precies weet hoe je business ervoor staat

Rust. Winst. Inzicht.

Profit first

Financien

Herken je dat, je business loopt goed, je hebt een constante stroom aan inkomsten, alleen de winst blijft achter.  De omzet stijgt weliswaar goed, alleen de kosten stijgen in datzelfde tempo (of zelfs nog harder) mee.

Je mist eigenlijk compleet de controle en grip op je cijfers, waardoor je nu vooral onrust ervaart. Ergens klopt er iets niet, maar wat?


Waar is dat geld?!

meer informatie

  • Als je bij elke ontvangen betaling, direct winst maakt?
  • Als je inzicht hebt in je cijfers, weet hoe het financieel met je bedrijf gaat en daarop je toekomstplannen kan sturen? 
  • Als je weet dat er altijd voldoende geld is gereserveerd voor de Belastingdienst, leveranciers, mogelijke investeringen en natuurlijk je eigen salaris.
  • En als je je verder gewoon kan bezighouden met ondernemen, zodat je business verder kan groeien?

Hoe zou het zijn..

Door middel van een Profit First Assessment maken we een scan van jouw bedrijf en krijg jij inzicht in hoe financieel gezond je bedrijf is. Dit doen we op basis van verschillende bronnen, denk aan belastingaangiften, je historische cijfers, je plan en andere relevante informatie. 

Uiteindelijk volgt hier een rapport uit, waarin je direct ziet, hoe je business ervoor staat. Ook weet je wat jouw ideale Profit First percentages zijn, voor de verdeling van de 'potjes'.  En daar stopt het niet bij. Het assessment bestaat uit verschillende onderdelen, waaronder: 

  • Rapportage: Je ontvangt een rapport met alle bevindingen helder en in begrijpelijke taal uitgelegd, zodat je precies weet hoe financieel gezond jouw bedrijf is. 
  • Profit First percentages:  Dit is de berekening van jouw ideale verdeling van salaris, winst, belastingen en kosten. Tevens maken we een plan hoe je van je huidige verdeling, naar deze ideaal verdeling komt. 
  • Coaching: Door middel van meerdere 1:1 sessies krijg je stapsgewijs meer grip op je cijfers. In deze sessies kun je al je vragen stellen en nemen wij je aan de hand. 
  • Op maat format: In dit format geef je al je ontvangsten in en het bestand rekent voor jou uit, hoeveel je van dit bedrag naar welk potje over mag maken. Duidelijk en snel!


Dit is binnen handbereik

meer informatie

Profit First is een systeem, gebaseerd op het verdelen van je inkomsten over potjes. Vroeger kwam men thuis met een loonzakje (salaris). Dit werd verdeeld over verschillende envelopjes, waarbij elke envelop voor een bepaald doel was bestemd: kleding, boodschappen, huur, etc. Was de envelop leeg, dan is het op. Er werd niets uit een andere envelop gehaald, anders kwam je daar weer te kort.

Profit first hanteert hetzelfde principe, maar dan met potjes, welke staan voor 5 verschillende bankrekeningen. Eén bankrekening waarop je alle betalingen ontvangt en vervolgens nog 4 waarover je dit bedrag verdeelt: winst, salaris, belastingen en kosten. Hierdoor weet je precies hoeveel je per opdracht verdient, maar ook hoe je business er financieel voor staat. Het stopt dus niet bij de verdeling, dat is slechts het begin van heel veel meer.Wat is Profit first?

Met meer dan 45 jaar ervaring in het vak, waaronder 20 jaar als ondernemer weet Monique waar ze het over heeft. En niet alleen door ervaring, ook door terugkerende nascholingen op het gebied van financiën en fiscaliteiten.

Dit heeft onder meer geresulteerd in een AFAS Award voor beste partner van kantoren die met financiële software werken en de officiële certificering in het kwaliteitsregister van NOAB.

Van starters tot de gevestigde, grote MKB kantoren, Monique zag ze in haar loopbaan allemaal voorbij komen. Lees hier meer over Monique.

Profit first expert MOnique Koopmans

Inmiddels is Monique ook gecertificeerd als Profit First Professional en hoe leuk is het dan, om dit filmpje te ontvangen van de auteur van het boek Profit First hoogstpersoonlijk - Mr. Mike Michalowicz!

Profit first auteur Mike michalowicz

Ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Bedankt!

Vul gerust onderstaand formulier in. Na ontvangst nemen we contact met je op voor het plannen van de vrijblijvende kennismaking. Op basis hiervan bepalen we de mogelijke vervolgstappen. 

Heb je interesse in het assessment?

contact